Faanyag

A táblásítás során műszárított és gyalult lamellákat ragasztunk  egymáshoz, környezetbarát, formaldehidmentes ragasztóval, mely meghagyja a fának, mint nyersanyagnak az összes természetes jó tulajdonságát, ezen felül stabilabbá és időtállóbbá teszi. A D4-es ragasztónak köszönhetően az anyag nem csak vízálló, hanem hőálló is, ami a nyári melegben sem engedi elválni a ragasztást.

A gondosan válogatott lamellák garanciát adnak rá, hogy a táblákban a lehető legkisebb mértékben forduljanak elő hibák, illetve hogy szép, egyenletes fa képét nyújtsák. A kisebb elemeknek köszönhetően a tábláknál minimális a tágulás és a zsugorodás. Előnye az esztétikus kivitel mellett a szilárdság, tartósság és az érték, mely a fa valódi látványán és tapintásán keresztül mutatkozik meg.

Borovi fenyő

Kevesen tudják, hogy a borovi fenyő az erdei fenyő  (Pinus sylvestris) faanyaga. Egyike a legellenállóbb fenyő fajtáknak, anyaga nem csak tartós, de sokoldalúan használható. A borovi fenyő tulajdonságaiban, ellenállóképességében és minőségében a luc- és a vörösfenyő között helyezkedik el, mellyel együtt jár a kedvező árfekvése is.

A borovi fenyőből készült termékek az egyedi erezetnek köszönhetően esztétikus, kellemes látványt nyújtanak, ráadásul az idő múlásával a fa megérik és vörösfenyőhöz hasonló színárnyalatot vesz fel.


Származás: Szibéria

Felépítés: Erdeifenyő, max 60 mm széles, átmenő lamellák, natúr felülettel
Vastagság: 22 mm
Nedvességtartalom: 10% gyártótól szállítva
Ragasztás: D4
Minőség:  A vagy B
Súly: 550 kg/m3


Faanyag beszállító: Szomex Kft.