Faanyag

A táblásítás során műszárított és gyalult lamellákat ragasztunk  egymáshoz, környezetbarát, formaldehidmentes ragasztóval, mely meghagyja a fának, mint nyersanyagnak az összes természetes jó tulajdonságát, ezen felül stabilabbá és időtállóbbá teszi. A D4-es ragasztónak köszönhetően az anyag nem csak vízálló, hanem hőálló is, ami a nyári melegben sem engedi elválni a ragasztást.

A gondosan válogatott lamellák garanciát adnak rá, hogy a táblákban a lehető legkisebb mértékben forduljanak elő hibák, illetve hogy szép, egyenletes fa képét nyújtsák. A kisebb elemeknek köszönhetően a tábláknál minimális a tágulás és a zsugorodás. Előnye az esztétikus kivitel mellett a szilárdság, tartósság és az érték, mely a fa valódi látványán és tapintásán keresztül mutatkozik meg.

Borovi fenyő

Kevesen tudják, hogy a borovi fenyő az erdei fenyő  (Pinus sylvestris) faanyaga. Egyike a legellenállóbb fenyő fajtáknak, anyaga nem csak tartós, de sokoldalúan használható. A borovi fenyő tulajdonságaiban, ellenállóképességében és minőségében a luc- és a vörösfenyő között helyezkedik el, mellyel együtt jár a kedvező árfekvése is.

A borovi fenyőből készült termékek az egyedi erezetnek köszönhetően esztétikus, kellemes látványt nyújtanak, ráadásul az idő múlásával a fa megérik és vörösfenyőhöz hasonló színárnyalatot vesz fel.


Származás: Szibéria

Felépítés: Erdeifenyő, max 60 mm széles, átmenő lamellák, natúr felülettel
Vastagság: 22 mm
Nedvességtartalom: 10% gyártótól szállítva
Ragasztás: D4
Minőség:  A vagy B
Súly: 550 kg/m3


Faanyag beszállító: Szomex Kft.

Ha egyedi és időtálló fakerítést szeretne, forduljon hozzánk!

Sokan úgy gondolják, hogy egyik kerítés olyan, mint a másik, és azért van, hogy körbe kerítse a házat, a kertet, és az idegenek útjába álljon. Ön azok közé tartozik, akik nem szeretnének ugyanolyan kerítést, mint amilyet a legtöbb ház előtt lát? Azt szeretné, hogy a kerítése erős legyen, ami nem engedi csak úgy át a hívatlan látogatókat, az idő vasfoga sem látszik meg rajta olyan könnyen, ugyanakkor ne legyen átlagos megjelenésű?

Keressen meg minket bizalommal és döntsön az egyedi és időtálló fakerítés mellett! Az általunk tervezett és készített termékekcsakis tőlünk szerezhetőek be. Évek óta tökéletesítjük a technológiát, amivel a gyártást kivitelezzük, mert az a célunk, hogy az átlagosnál magasabb színvonalú, egyedi fakerítéseket kínáljunk a vásárlóinknak. Lehetővé tesszük, hogy olyan fakerítése lehessen, amit csak elképzelt az otthona elé.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a weboldalunkon található elérhetőségeink  egyikén és informálódjon az egyedi fakerítés megrendeléséről!

A borovi fenyő használatának előnyei a kerítésépítésben

A borovi fenyő használatának előnyei a kerítésépítésbenA fából készült kerítések rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, de az első lépés a megfelelő faanyag kiválasztása. Olyat érdemes választani, ami a fa kerítés építése és a későbbi használat szempontjából előnyös.

A borovi fenyő a puhafák közé tartozik, és mint ilyen, kis súllyal rendelkezik, könnyebb, mint a keményfák általában. Súlya és puhasága miatt könnyebb vele dolgozni. Mivel nem a legpuhább fenyőfajta, például a lucnál keményebb, így ellenállóbb a mechanikai kihívásokkal szemben. Nemcsak a keménysége, de a gyantatartalma is szívósabbá teszi, illetve a belőle készült tárgyakat. A fa kerítések esetében az időjárás, a csapadék, a szél és a napfény is kikezdi, de  a gyanta miatt hosszabb ideig ellenáll az időjárási hatásoknak.

A borovi fenyőből készült kerítések további előnye, hogy akár natúr kivitelben is meg lehet őket hagyni, mert erezetes felületük esztétikus látványt nyújt, ráadásul az idő múlásával a borovi fenyő színe is beérik, és vöröses árnyalatot vesz fel.

Ha egyedi, tartós és teljes mértékben az Ön ízlésének megfelelő kerítésre vágyik, keressen  meg minket elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot fa kerítésre!