Felületkezelés

Helyszíni felméréskor fára festett színmintát viszünk, a szín pontos kiválasztásához.

MILESI XGT VÉKONYLAZÚR

Színtartó és kiváló minőségű Milesi olasz vékony lazúr UV védelemmel, ami beszívódik a fába, ellentétben a vastaglazúrokkal, így az anyag természetes szellőzését sem gátolja. Kültérre javasoljuk, minden olyan fafelületre, amit védeni szeretnénk és egyben széppé is akarjuk varázsolni. Ajtók, ablakkeretek, fa teraszok, faburkolatok, pergolák, faházak, kerítések védelmére kiváló. 5 L átlag 60 m2 felületre elegendő.

Viaszos réteget képez, ami a kártevők és a gombásodás  ellen is véd. Ha repedezésre hajlamos, friss fafelületre hordjuk fel, akkor rövid idő múlva, a repedések belső nyitott rései miatt érdemes megismételni a használatát, így tökéletes védelmet ad. Felújításkor, frissítéskor 2-3 évente érdemes újra felkenni hígítva, hogy frissítsük, de a besötétedést megakadályozzuk és sokáig élvezhessük az eredeti színét.

MILESI HZC 03 FELÜLETKEZELŐ SZER

A szakiparban közismert jelenség, hogy a felhasznált faanyagok rost-menti végfelületeik (bütüik) felöl képesek a leggyorsabban és a legnagyobb mennyiségben nedvesség felvételére. A bütüvédő szer használatával eltömítjük a nyitott pórusokat, melyeken keresztül a nedvesség hatolhat be a szerkezetekbe.

SZÍNSKÁLA