Felületkezelés

Helyszíni felméréskor fára festett színmintát viszünk, a szín pontos kiválasztásához.

MILESI XGT VÉKONYLAZÚR

Színtartó és kiváló minőségű Milesi olasz vékony lazúr UV védelemmel, ami beszívódik a fába, ellentétben a vastaglazúrokkal, így az anyag természetes szellőzését sem gátolja. Kültérre javasoljuk, minden olyan fafelületre, amit védeni szeretnénk és egyben széppé is akarjuk varázsolni. Ajtók, ablakkeretek, fa teraszok, faburkolatok, pergolák, faházak, kerítések védelmére kiváló. 5 L átlag 60 m2 felületre elegendő.

Viaszos réteget képez, ami a kártevők és a gombásodás  ellen is véd. Ha repedezésre hajlamos, friss fafelületre hordjuk fel, akkor rövid idő múlva, a repedések belső nyitott rései miatt érdemes megismételni a használatát, így tökéletes védelmet ad. Felújításkor, frissítéskor 2-3 évente érdemes újra felkenni hígítva, hogy frissítsük, de a besötétedést megakadályozzuk és sokáig élvezhessük az eredeti színét.

MILESI HZC 03 FELÜLETKEZELŐ SZER

A szakiparban közismert jelenség, hogy a felhasznált faanyagok rost-menti végfelületeik (bütüik) felöl képesek a leggyorsabban és a legnagyobb mennyiségben nedvesség felvételére. A bütüvédő szer használatával eltömítjük a nyitott pórusokat, melyeken keresztül a nedvesség hatolhat be a szerkezetekbe.

A FA KERÍTÉSEK FELÜLETKEZELÉSÉRŐL RÖVIDEN


Azzal legtöbb ügyfelünk tisztában van, hogy a fa kerítéseket érdemes felületkezelésnek alávetni, vagyis valamiféle védelemmel ellátni. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy erre miért van pontosan szükség, míg egy műanyag alapú kerítés esetén miért nincs különösebb jelentősége.

A faanyag alapvető tulajdonsága egyrészt, hogy lélegzik, másrészt pedig, hogy nedvességet szív magába. Azonban megfelelően kiszáradni már nem feltétlenül tud, így belülről elkezd kialakulni a gombásodás, penészesedés. Ez nem csak esztétikailag kedvezőtlen, hanem a fa kerítés szerkezetét is rontja, azaz kevésbé lesz tartós.

A felületkezelésnek köszönhetően azonban nem tudja magába szívni a nedvességet és ezáltal sok éven át ugyanolyan szép marad, mint újkorában. Nélküle az időjárás viszontagságai miatt a fa idővel szürkévé és egyre sötétebbé válna, illetve megrepedezne.

 Szeretne többet tudni a fa kerítések felületkezeléséről? Hatékony megoldásra van szüksége? Keressen fel minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

SZÍNSKÁLAKaméleon Bt. | +36 (20) 424-10112097 | PilisborosjenőPetőfi utca 5.